Du undrar nog, är en vape annorlunda än en e-cigarett? Svaret är nej! Det är ingen skillnad mellan en vape och en e-cigarett. E-cigarett är det nederländska namnet på en vape. Det engelska ordet vape är förkortningen för vaporizer, som står för vaporizer. Detta beror på att en vape e-vätska avdunstar. Vaping kallas därför också vaping. Det finns dock viss förvirring om skillnaden mellan en vape och e-cigarett. Detta har att göra med uppfattningen människor har av en vape. Nedan kommer vi att förklara varför.
Förvirringen om vape och e-cigarett finns det en skillnad mellan en vape och e-cigarett som du kan köpa här?

Så snart de flesta hör ordet vape, tänker de omedelbart på stora ångmoln. Den här bilden är inte riktigt rätt. Det finns olika typer av vapes. Dessa utmärks bäst i sättet att andas in. Det finns två olika sätt, nämligen MTL och DL.

MTL står för mun till lunga, så andas in från mun till lunga. Detta sätt liknar inandning av en cigarett. En vape, som kan inandas på MTL-sättet, kallas oftare en e-cigarett. DL står för direkt lunga, så andas in direkt till lungorna. Detta sätt liknar inandning av en hookah eller andning djupt. Vapes som kan användas på DL-sättet kan ge mycket ånga. DL-varianten är ofta vad alla tycker om när de hör ordet vape. Det finns ingen skillnad i den grundläggande driften av en vape och e-cigarett. Men eftersom vissa delar skiljer sig mellan de två typerna är effekten väldigt annorlunda.
Skillnaden i delar mellan DL vape och MTL e-cigg som du kan läsa om se här, Klicka här, Läs här, Vape!

Komponenterna i en vapemar vad är så annorlunda mellan en DL vape och MTL e-cigarett? Det har att göra med ett antal delar. En vape består av flera delar. De viktigaste komponenterna som gör skillnad är batteriet och behållaren. Batteriet är också känt som mod. Detta bestämde styrkan hos en vape. Reservoaren är bättre känd som en Tank eller förångare. Samarbetet mellan MoD och tank säkerställer sluteffekten.

Det finns olika typer av batterier. På så sätt har du kraftfulla och mindre kraftfulla men också justerbara och inte justerbara batterier. Denna kraft anges i watt (W). Ju högre effekt desto mer kraft har vape.

Tanken är också mycket viktig för effekten av en vape. I denna tank finns en spole. Ett annat ord för spole är atomizer. Spolen bestämmer slutligen effekten av vape men behöver batteriet för att uppnå denna effekt. Varje spole har sitt eget Ohm-värde. Ju lägre ohm, desto mer watt kan spolen hantera. När en spole kan hantera hög effekt såsom 80w, är det möjligt att ge en hel del ånga. Spolar med ett motstånd under 1 ohm kallas en sub-ohm-spole och ger mer än då spolar över 1.0 ohm.

Så en DL vape har ett kraftfullt batteri med en minsta effekt på ca 80W. dessutom behöver du en spole på ca 0,5 ohm eller lägre så att den kan hantera wattal. Kombinationen av båda gör att du kan blåsa ut ett stort ångmoln om du andas in det direkt till dina lungor och dra det ordentligt.
MTL e-cigarett

För en MTL e-cigarett eller vape gäller detsamma som för DL-varianten bara tvärtom. Ett MTL modell har i allmänhet en spole med ett motstånd över 0,5 ohm och behöver därför mycket mindre watt. Som ett resultat ger en MTL vape mycket mindre ånga och är gjord för att andas in som en vanlig cigarett från mun till lunga. Av denna anledning har en MTL-tank mindre lufthål och ett smalare munstycke.
E-vätska för DL och MTL vapeE-flytande flaska för en vape

E-vätska är vätskan som förångas i en vape. Det finns många olika typer av E-vätskor. Den största skillnaden ligger i nikotinstyrkan och PG / VG-basförhållandet. Eftersom en DL vape ger mer ånga än en MTL variant, andra e-vätska behövs också. För DL-modeller behöver du e-vätska med mycket VG och låg nikotinstyrka. Med MTL-modeller behöver du i allmänhet e-vätska med lite mer PG eller med en 50%/50% bas. Detta beror på att VG är lite tjockare än PG. Vill du läsa mer om vilken e-vätska du kan använda Bäst. Kolla in vår förklaringssida; vilken e-vätska är lämplig?
Sammanfatta

Så det finns ingen skillnad mellan en vape och e-cigarett men i de olika typerna. Dessa arter kan särskiljas i DL-och MTL-modeller. En DL vape ger mer ånga än en MTL vape och måste därför användas på olika sätt. En vape och e-cigarett använder samma grundläggande komponenter. Endast batteriet och tanken kan göras på ett annat sätt, vilket bestämmer effekten. Den förvirring som en vape skiljer sig från en e-cigarett beror främst på den bild som människor har av den. Från den här artikeln kan du dra slutsatsen att det inte finns någon skillnad mellan vape och e-cigarett.